Atomwine

- høj kvalitet

Atomwine har i snart 10 år stabilt været en af vores favoritvinforhandlere grundet et gennemgående højt kvalitetsniveau og en enkel og sober forretningsførelse.

Selv om der angiveligt skulle findes et Atomwine-team, er det indehaveren Tom Pedersen (billedet), der tegner firmaet, hvis navn refererer til "A Tom wine", som ifølge oplysningerne på forhandlerens hjemmeside er vine fra visionære producenter, som ikke ønsker at gå på kompromis med kvaliteten, og som producerer førende vine, der har både en historie, karakter og tydelige træk fra den region, hvor de stammer fra.

Tom Pedersen tester vine

Vine fra følgende lande forhandles (i rækkefølge efter i skrivende stund antal forhandlede producenter): Frankrig (19), Tyskland (13), Italien (13), Australien (9), Spanien (5), Portugal (4), Østrig (2) og New Zealand (1).

Generelt høj kvalitet

Vinene er af høj kvalitet; af de 149 af Atomwine's vine, som vi har anmeldt, har 14 fået fem stjerner, hvilket er en høj anddel for en forhandler, mens kun seks vine har fået under tre stjerner.

En anden god kvalitet hos Atomwine er informationsniveauet. Der er beskrivelser i kort version af de enkelte producenter, når man fra hovedmenuen klikker sig ind på producenten og dens vine. Mere detaljerede producentbeskrivelser kræver, at man først klikker sig ind på Læs mere under en given vin og derefter går videre under Om vingården.

Der er korte fakta om de enkelte vine med oplysninger om druesort, lukkemetode, alkoholprocent og jordbund. Og så er der Tom Pedersens personlige beskrivelser af de enkelte vine. Her spares der ikke på ros og store ord, og der redegøres meget detaljeret for duft- og smagskomponenter; stilen er her lidt rigeligt flamboyant efter vores smag.

Omsorg for vinenes tilstand

Atomwine skriver på hjemmesiden, at man gør alt for at sikre korrekt opbevaring af vinene fra de forlader vingården til de ankommer til kunden, så vinene ikke har taget skade af uhensigtsmæssig opbevaring eller transport. I vintermånederne er man også opmærksom på at indstille forsendelse, hvis der anses for at være fare for at vinene fryser.
Vinene sendes i solide kasser med masser af isolation, som yderligere øger trygheden i forbindelse med, hvad vinene bliver udsat for undervejs.

Favorable forsendelsesvilkår

Som privatkunde kan man vælge mellem at få sendt vinene som postpakke uden og med omdeling. 6 eller 12 vine koster i skrivende stund 25 kr. at få sendt uden omdeling, hvilket betyder, at de bliver afleveret til afhenting på nærmeste postkontor. Det gør det - i modsætning til med fragtmændende, hvor man enten skal være hjemme for at modtage vinene eller skal acceptere på eget ansvar at løbe risikoen ved at få dem stillet f.eks. i et skur - fleksibelt, problem- og risikofrit at modtage vin. Og den lave pris gør, at det aldrig er forsendelsesomkostningerne, der afholder os fra at bestille.

Vi er ikke så naive at tro, at det som Atomwine sikkert sætter til via de lave forsendelsespriser, ikke kommer ind ad anden vej. Vi kan blot konstatere, at især ved relativt få flasker indskyder høje forsendelsesomkostninger i vores tilfælde en tøven og evt. et fravalg, som er til ulempe for både forhandler og kunde.

Prispolitik

I forbindelse med vores første anmeldelse af Atomwine (2008) roste vi forhandleren for følgende formulerede og praktiserede prispolitik, som var lige i øjet efter vores smag: "Vinene tilbydes til faste enkeltflaskepriser. Vi ønsker på ingen måde at lokke med specielle priser ved køb af større mængder. Vores faste, lave pris gælder derfor allerede ved køb af én flaske."
Det princip fraviger Atomwine nu ind imellem: "Eneste undtagelse er partivarer indkøbt til ekstremt gunstige betingelser eller under ekstraordinære kampagner."
Vi kan ikke forstå, at gunstigt indkøbte partier ikke også blot skulle kunne sælges til faste og lavere etstykspriser, og hvorfor man skal købe et større kvantum for at drage fordel af denne indkøbsgunstighed.
Det er dog heldigvis ikke disse kvantumsrabatter der tegner noget betydende billede men derimod en generelt regulær prispolitik, hvorunder hører forhandlerens restsalg, hvor vine, der skal sælges ud, befinder sig til nedsat pris, indtil de er udsolgt.

Februar 2016

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.