Hvordan var Uruguay så?

Lad os med det samme springe til konklusionen på den smagning af vine fra Urugay, som vi har foretaget over de sidste par måneder: Uruguay-vinene har fundet en plads på vores vinhylder og repræsenterer smagsoplevelser, som står i klar og positiv modsætning til vores almene modvilje mod oversøiske vine.

Vinene levede i høj grad op til de lokkende ord i invitationen til en igangsættende smagning i september på Restaurant Saison, hvor otte producenter præsenterede deres vine: Et oversøisk vinland med en europæisk stil.
Læs om smagningen her.

Vi har efterfølgende smagt 13 vine under roligere omstændigheder - hjemme og sammen med mad: 9 rødvine (4 Tannat, 2 Merlot, 2 Tannat-Merlot, 1 Cabernet Sauvignon), 3 hvidvine (2 Sauvignon Blanc, 1 Viognier), og 1 dessertvin. Vinene var fra tre producenter.
Oversigten over de smagte vine kan ses her.

Tannat - Uruguays nationaldrue

Manden på billedet er ved at plukke Tannat-druer hos Bodega Pisano, som leverede smagningens efter vores mening bedste vin.
Druen Tannat, som er kendt fra Sydvestfrankrig, hvor den giver mørke, tanninrige vine, har vokset over 100 år i Uruguay, og lader til at passe fortrinligt til de specielle klimatiske forhold, der findes i Uruguay. Læs mere om Uruguay's vin-profil her.

Rødvinene var i det hele taget gennemgående rigtig gode oplevelser. Den gennemsnitlige score var 3,9 stjerner (eksklusive en enkelt vin, som vi var uenige om). Det er flot!
Vi fandt de rene Tannat vine mest interessante.
Noget uventet var to vine blandet af Tannat og Merlot mere primitive i stilen end vine fremstillet på de to druer hver for sig.

Hvidvinene

Tre smagte hvidvine danner et for sparsomt grundlag til at vi kan drage generelle konklusioner. Så vi vil nøjes med at konstatere, at hvor det gik bedst, oplevede vi en fin friskhed parret med fra de oversøiske lande velkendte smage af tropiske frugter. Gennemsnitlig vurdering: 3 stjerner.

Producenter

Der var store stilvariationer fra producent til producent. Læs her detaljeret om hver af de tre producenters ret forskellige profiler, sådan som vi oplevede dem.

Prøv dem!

Vi anbefaler klart, at I prøver nogle af disse vine. Kombinationen af et moderat varmt kystklima, der giver muligheden for en "europæisk stil", og at det er lykkedes at finde en "nationaldrue", Tannat, er i høj grad med til at give nogle meget interessante muligheder.
Vi ønsker Uruguay-vinene held og lykke her i Danmark!

Januar 2005

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.