I forlængelse af vores omtale af rødkålsproblematikken på vores forside december 2010 modtog vi følgende fra Maria Seistrup og Finn Landgreen:

"Maria min hustru og jeg er ganske uenige om det umulige i at tilberede specielt rødkål til julemad og drikke god rødvin til.
Vi er enige i at vinen skal være robust og med høj alkohol, men med vores råd om rødkålens tilberedningen kan det fint lade sig gøre.

Hvis vi starter med den kogte rødkål, er det rigtig godt først at riste den snittede kål i enten andefedt eller en god oliven olie i en meget varm gryde, tag lidt af gangen hvis I laver en stor portion, husk at krydder med salt og peber.
Herefter kogers kålen - ja i rødvin - f.eks. en god Nero D'Avola er meget velegnet. Tilsæt ikke mere væde end nødvendigt, suppler hvis den koger tør og kog til kålen er tilpas mør efter jeres smag. Der kan suppleres med æbler og svesker og smages til med honning, helt efter smag og behag.
Denne type rødkål går endda meget fint til julemaden og god rødvin.

Hvis vi så tager rødkålssalaten som også fint kan bruges til julemaden, så kan den også fint tilberedes uden eddike, men med salt og appelsinsaft, evt. med lidt af kødet hakket groft.
Kålen skal trækker 40-70 min. efter smag og der kan suppleres med hakkede valnødder og/eller smages til med valnøddeolie, så får man en meget frisk og lækker "jule"-salat, som klart kan gå til en god julevin."

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.