Nyhedsbrev, 11. maj 2015

Barolo & Friends 2015

For 7. år i træk blev der på Børsen i København afholdt Barolo & Friends. Preben deltog og fokuserede i år overvejende på friends: Et Barbera-seminar med Thomas Ilkjær inspirerede til at fokusere på Piemontes dejlige Barbera-vine.
Læs om Barolo & Friends

Danmarksmesterskab i Blindsmagning afgjort

For anden gang afholdt Vinakademiet og gastro Det åbne Danmarksmesterskab i Blindsmagning. Denne gang var det et hold bestående af vinskribenter der vandt.
Preben var inviteret med til at smage og gætte med i finalen.
Læs om Danmarksmesterskabet i Blindsmagning 2015

Vin med Hjerte

Vin med Hjerte er et nyt projekt, hvor frivillige og ulønnede vil bruge de penge, som de tjener på at sælge en stribe sydafrikanske vine til at bygge brønde i Zambia.
Preben deltog i det sympatiske foretagendes lancerings-arrangement og smagte på vinene.
Læs om Vin med Hjerte

Vinsidernes debatforum

Siden vi annoncerede, at Vinsidernes debatforum efter en opgradering nu kunne bruges igen, har der være lidt aktivitet. Vi bringer for tiden henvisninger til nye indlæg på Vinsidernes forside.
Af nye emner og indlæg kan nævnes at:

Border shop

Vi glemte i sidste nyhedsbrev at omtale en artikel om Border shop, som vi besøgte på vej hjem fra vores påsketur til Paris. Der var - mod forventning - noget at hente i den kæmpemæssige forretning lige uden for Puttgarden.
Læs om Border shop

Anbefalede vine

Blandt de nye vi har smagt siden sidste nyhedsbrev, kan vi anbefale følgende meget forskellige vine fra ligeså forskellige forhandlere:

  • Mix 36, Toscana, Fonterutoli, 2011. Vidunderlig og meget elegant vin Sangiovese-vin, hvor alt går op i en højere enhed. 300,00 hos 2100Happiness. Læs anmeldelsen
  • Ribera del Duero crianza, Montebaco, 2011. Moden, velsmagende og balanceret vin. 179,00 hos VildMedVin. Læs anmeldelsen
  • Les Chemins de Traverse, Corbières, La Baronne, 2013. Usvovlet og velsmagende økovin. 142,00 hos Økovin.dk. Læs anmeldelsen
  • Mercurey 1er Cru, La Cailloute - Monopole, Domaine Theulot Juillot, 2012. Overvældende primærfrugtig rød Bourgogne. 180,00 hos Jørgensen og Co Vinimport. Læs anmeldelsen

Venlig hilsen
Helle Nørgaard og Preben Nielsen
Vinsiderne.dk

Copyright © 2015 Vinsiderne.dk.