Restaurant Rudolf Mathis

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Fiskerestaurant
Kerteminde
Vinaspektet:5 stjerner
Restaurant Rudolf Mathis

Vi besøgte første gang restauranten i 2019, hvilket udløste fem stjerner til vinaspektet, fire stjerner til maden og fem stjerner til betjeningen.
Ved vores sidste besøg var maden også til fem stjerner, så alt var denne gang til fem stjerner! Hvilket er årsagen til vores fornyede anmeldelse.

Vi var lykkelige over at vores verdensklassetjener fra sidst, Cecilie Josephine Brandt, også betjente os denne gang.
I vores sidste anmeldelse fik hun som noget helt usædvanligt sin egen omtale, som du kan læse her. Og hun var lige så suveræn denne gang som sidst. Hun er simpelthen vores yndlingstjener i denne verden!

Vinaspektet

Plus:

  • Stort vinkort med hovedvægt på de europæiske klassikere.
  • Flot og ganske omfattende spirituskort med alle klassiske typer.
  • Mulighed for at vælge vinmenu eller "a la carte"; givetvis også mulighed for at vælge enkeltglas fra vinmenuen.
  • Tjeneren var meget vidende og fortalte med passende detaljeringsgrad om de serverede vine (vinmenu), og hvorfor de var udvalgt til de enkelte retter.
  • Vinene blev serveret ved passende temperaturer, d.v.s. også (en enkelt) rødvin var passende afkølet.
  • Alle vinmenuens vine på nær én passede fint til maden. Denne ene (rødvinen) passede ikke dårligt blot ikke optimalt.
  • Et glas vin, der lugtede en smule underligt (og anderledes end det andet glas af samme vin) blev prompte, venligt og uden diskussion byttet.

Neutralt:

  • Vinpriser (købt pr. flaske) er i den efter danske forhold moderate afdeling med en faktor 2,6 (syv stikprøver) i forhold til detailpris.
  • Det er - ligesom mange andre steder - relativt dyrere at købe vinmenu end vine på flaske, mindst faktor 5,6 hvis man regner med tre glas til en treretters menu. Til gengæld blev der skænket gavmildt ekstra op, når vi sad med tomme glas.

Minus:

  • Intet
Mad: 5 stjerner
Betjening:5 stjerner
Snacks

Billedet viser de tre snacks, appetizers, plaisir bouche eller hvad man vil kalde de indledende appetitvækkere, som serveres før selve menuens forretter. De antydede fornemt det høje niveau - både visuelt og smagsmæssigt - man kunne forvente, og som intet øjeblik skuffede. Tværtimod var vi begge tilfredse og begejstrede (modsat sidst besøg, hvor Preben manglede noget smagsintensitet).

Man kan vælge mellem en tre-, fire- eller femretters menu, hvor man ved valg af tre retter har tre forretter at vælge mellem, mens hovedret og dessert er fast. Det fungerede optimalt. Vi valgte tre retter og smagte hver sin forret. Super veltilberedt og velsmagende.

Betjeningen var, som vi har nævnt i indledningen, i særklasse.

September 2021

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.