Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank

Brasserie Degas

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Fransk restaurant
København
Vinaspektet:1 stjerne
Brasserie Degas

Plus:

  • Vinkortet byder på et rimeligt udvalg af klassiske franske vintyper plus lidt fra andre lande.
  • De to smagte rødvine var glimrende.

Neutralt:

  • Priserne var efter danske forhold rimelige. Vores stikprøver viste en gennemsnitsfaktor på 2,5 i forhold til detailpris.

Minus:

  • Der var ingen mulighed for vejledning. Tjeneren vidste absolut intet om vin, og med begrundelsen at der var travlt i køkkenet fik vi nej til at komme til at snakke med en person, der kunne vejlede.
  • De smagte hvidvine var af lidet overbevisende kvalitet.
  • Hvidvinene blev serveret for varmt, rødvinene for koldt. Kom de fra samme ca. 13° varme vinkøleskab?
  • Både forret og hovedret blev serveret, uden at vi havde fået vores vin, og det tog mindst fem minutter fra maden var på bordet til vi fik vinene. Det viste sig, at den ene af de to bestilte hvidvine var udsolgt, og vi skulle så til at have gang i menukortet igen, mens maden stod og kølede af. Det tog generelt tjeneren en lille evighed at finde de forskellige flasker frem, og indimellem overgik han til andre aktiviteter i stedet for at fokusere på, at vi skulle have vin til vores mad. På baggrund af den sene servering af hvidvinene bad vi om at få vores rødvin serveret før maden. Det lykkedes ikke. Da hovedretterne var ankommet, og vi efterlyste vores vine, bad tjeneren om at få vores vinbestilling, der åbenbart var bortkommet, igen. Efter den langsomme notering af genbestillingen af to forskellige glas rødvin, kom tjeneren - igen efter længere tids søgning - med den ene vin, og vi måtte standse hans ophældning i glas nr. 2. Den anden rødvin viste sig at være iltet, hvorefter en ny flaske skulle åbnes. Da vi altid ønsker at smage på vinen, før vi får mad i munden, medførte langsommelighed og forsinkelser lunken mad.
  • Tjeneren glemte, før vi mindede ham på det, at servere vores rødvin i andre glas, end dem som vi havde drukket hvidvin af.
Mad: 4 stjerner
Betjening:1 stjerner
Mad

Maden var virkelig lækker. Vores confit de canard var dog til den tørre side.

Før bestilling af maden havde vi et par spørgsmål til maden. Tjeneren, der var meget venlig, vidste intet om maden. Vi bad ham konsultere en der gjorde. Han vendte tilbage og meddelte, at den anden anden tjener heller ikke vidste noget. Hvorefter vi foreslog, at han spurgte i køkkenet, hvilket resulterede i en tilfredsstillende besvarelse.

Vi fik at vide, at det var tjenerens første arbejdsdag. Det kan selvfølgelig medføre usikkerheder, og at der ikke er 100% styr på det hele, og at fejl begås. Det kan vi i en vis udstrækning bære over med. Men i dette tilfælde var der ikke styr på noget som helst. Det må være restaurantens ansvar at klæde en ny tjener på med et minimum af instruktioner om, hvordan man skal udføre opgaven og et vist niveau af viden om, hvad der sælges, eller i det mindste sørge for at der er adgang til en person der ved noget.

Oktober 2017

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.