Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 

Bogen om italiensk vin

Italiensk vin, forside

Vi håber selvfølgelig, at du som læser af vores vinsider finder nyttig information om bl.a. italiensk vin. Vores skriverier drives af det vi smager, og det vi kan lide, og nogle områder vægtes derfor naturligt mere end andre.
Hovedvægten hos os er baseret på det mere sanselige aspekt i forbindelse med "livet med vin" og i mindre grad på det decideret leksikale.

Hvis man ønsker en mere omfattende og mere systematisk gennemgang af alt hvad der vedrører italiensk vin, kan vi anbefale Politikens bog Italiensk vin, der er skrevet af Thomas Ilkjær, som også er hovedredaktør, Paolo Lolli, Finn Årosin Madsen, Arne Ronold og Ole Knudsen.

Bogen indeholder stort set alt hvad man kan ønske sig at vide om italiensk vin. De centrale afsnit indeholder gennemgang af vinene region for region med oplysninger om geografi, klima, historie, socioøkonomi, druesorter og producenter. Endelig er der skemaer med oversigt over alle DOC- og DOCG-vine for hver region, hvilke druer de må indeholde, krav til lagring, høstudbytte osv.

Bogen kom i 2008 i 2. udgave, hvor der er opdateret med nye vine, flere producenter og nytegnede kort.

Bogen er tætpakket med informationer og har sin styrke som opslagsværk, hvor man kan være sikker på at finde oplysninger om næsten enhver detalje man måtte ønske sig at vide noget om.

Helt uden fejl og upræcisheder er bogen ikke, og det ville da også være et umenneskeligt krav med den helt enorme og detaljerede informationsmængde, der stilles til rådighed, og det har da heller ingen betydning for vores anbefaling: Vi anbefaler bogen uforbeholdent med dyb respekt for det fantastisk grundige og seriøse arbejde, som bogen oser af.

Vi vil udtrykke håbet om, at det hårdarbejdende team bag bogen vil finde energi til en udgave 3, når den dynamiske udvikling af italiensk vin igen på et tidspunkt vil kalde på en opdatering.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.