En aften i vinklubben

Giv dine tips til hvad der er godt at hælde i glasset. Både tips til gode hverdagsvine, luksusvine og alt derimellem er velkomne. Du kan også videregive andre vinrelaterede tips og advarsler her.
Besvar
Armani
Indlæg:30
Tilmeldt:ons 05/01-11 23:49
Geografisk sted:København
En aften i vinklubben

Indlæg af Armani » fre 11/11-11 16:07

En aften i vinklubben kan have mange forskellige emner - årsafslutningen er altid blindsmagning - og årets vine viste sig efterfølgende at være nedenstrående:

Chateau Talbot 2006
Desværre en lille prop - og kombineret med en meget ung vin - desværre uden for konkurrencen.

Capannelle, Solare IGT 2001
Uha - dette var flot fra dette Toscanske vineventyr for meget velhavende amerikanere. Huset ligger i Gaiole og er nok mest kendt for deres samarbejde med Avigneosi i Montepulciano. Dette var sangiovese og merlot, stram, dyb, rank - en del gættede på højrebred i Bordeaux. Forhandles ikke i Danmark, men er købt på stedet til €55. Deres Chardonnay er ligeledes meget flot med Bourgogne som forbillede - og med ganske (for) meget træ.

Castello dei Rampolla, Vigne d’Alceo IGT 1999
Dette var efter min mening aftenens bedste vin - fair nok når listeprisen er 1.000. Cabernet Sauvignon og lidt Petit Verdot. På trods af druematerialet - ikke meget anderledes end ovenstående - men alligevel mere facetteret - og med en flot flot og lang eftersmag.

Erendi Fuligni, Brunello di Montalcino Riserva 2004
Egentlig et barnemord ... frigivet i 2010 ... men hvor er der enorm storhed at vente. Stort år - og heldigvis ikke overdrevet fad i denne riserva. Skal dog betales (700). Som de foregående - meget Bordeaux i sin stil og ekstration - men med den toscanske charme. Ingen bamse-brunello, men en aristokratisk brunello.

Chateau Larcis Ducasse GCC, Saint-Emilion 2006
Et slot der bliver bedre og bedre - men igen - barnemord - og vi ses igen om 7-8 år. Flot duft, men tilbageholdende, lang eftersmag - men stadig smal på paletten. Erhvervet i Frankrig på tilbud €48 - en-primeur for nærværende i 2010 til 450.

Beringer, Cabernet Sauvignon, Private Reserve 2001, Napa
Napa Cabernet - når det ikke er værst (ligegyldigt saftevand) eller næst-værst (flydende alkoholisk sirup) - men pæn, rank og velsmagende - og ikke så mange år igen. Klarede sig pænt og nydeligt i samlingen. Forhandles vist fra tid til anden af Kjær & Sommerfelt.

Frescobaldi, Lamaione IGT, Tenuta di Castelgiocondo, 2005
En lidt sjov størrelse. der pt. er på tilbud hos H.J. Hansen til 300, mod normalt 400. 100 % Merlot fra Frescobaldi's Brunello-hus i Toscana - men her på forbudte druer og derfor IGT. Meget rank og meget tilbageholdende - den første time som en lille Bordeaux fra et godt år - hvad var dette??? Efter flere timer vokser den til - og tror måske store ting vil kunne findes om 10 år ... men man kan jo blive usikker?!

Mine favoritter var klart Rampolla og Fuligni - og med Capannelle som nummer 3 - men også de vine som havde den nødvendige alder - selv om der er mindst 15 år tilbage i Brunelloen.

/Flemming

Besvar