"Roy's 2005 Vintage Port Forecast" af Roy Hersh fra For the Love of Port:
“Fine acidity, very long finish, good balance with rounded tannins that arrive in time for the aftertaste. The 2005 is an even better Kopke than the two previous vintages and shows great promise. A truly harmonious VP and the best young Kopke VP I’ve ever tasted. Drink 2008-2030 93-95 points.”
Det er set ringere og det lover godt! Portvinen kan anskaffes til endda meget fornuftige penge i forhold til lige-ratede ports. Park-Wine i Viby DKK 210,- (www.parkwine.dk) eller ved Allan Madsen DKK 179,- i Grindsted (www.hobbyvin.dk).
/Peter
Kopke Vintage Port 2005
- Preben Nielsen
- Indlæg:713
- Tilmeldt:lør 29/12-07 22:37
- Geografisk sted:Nordsjælland
- Kontakt:
- Preben Nielsen
- Indlæg:713
- Tilmeldt:lør 29/12-07 22:37
- Geografisk sted:Nordsjælland
- Kontakt:
- Preben Nielsen
- Indlæg:713
- Tilmeldt:lør 29/12-07 22:37
- Geografisk sted:Nordsjælland
- Kontakt:
Peter, nu hvor jeg har smagt vinen vil jeg sige dig en mere end almindelig stor tak for tippet.
Jeg er vintage port novice af flere grunde (som jeg skriver mere om i en kommende anmeldelse på Vinsiderne). Men i min mund er vinen en pragtvin. Flere detaljer i den kommende anmeldelse, som vil være klar, når jeg lige får undersøgt om vinen stadig kan købes i LIC.
Har du (eller andre) forstand på vintage port? Så fortæl gerne lidt om, hvad man får ud af at gemme dem, for vintage er jo en vin, der er kendt for at vise sit bedste i moden alder.
Det kan sagtens også være tilfældet med denne Kopke, men den smager usandsynlig godt nu. Jeg drak den over ca. 3 uger, hvor den konstant bød på nye nuancer og kvaliteter.
/Preben

Jeg er vintage port novice af flere grunde (som jeg skriver mere om i en kommende anmeldelse på Vinsiderne). Men i min mund er vinen en pragtvin. Flere detaljer i den kommende anmeldelse, som vil være klar, når jeg lige får undersøgt om vinen stadig kan købes i LIC.
Har du (eller andre) forstand på vintage port? Så fortæl gerne lidt om, hvad man får ud af at gemme dem, for vintage er jo en vin, der er kendt for at vise sit bedste i moden alder.
Det kan sagtens også være tilfældet med denne Kopke, men den smager usandsynlig godt nu. Jeg drak den over ca. 3 uger, hvor den konstant bød på nye nuancer og kvaliteter.

/Preben
- Morten Sørensen
- Indlæg:55
- Tilmeldt:ons 16/01-08 22:39
- Geografisk sted:Aalborg
Det er da dejligt, at du har "fået øjnene op" for vintage port, Preben
Jeg vil bestemt ikke påstå jeg har "forstand" på disse vine, men har nok været part i at konsumere 20-25 flasker gennem årene, primært ældre portvin. Det som, med 20 år gamle VP eller ældre, imponerer mig mest er de mange lækre smagsnuancer der udvikles, samtidig med at "kraften" bibeholdes. Selvfølgelig sker det på bekostning af frugten, som er dominerende i unge vine. Nuancer som Tobak, svedsker, læder, appelsinskal, chokolade, mynte mm. er ofte udtalte i de modne vine, synes jeg. Og nogle gange alle sammen på samme tid + flere til!
Jeg vil se frem til flere anmeldelser i den kategori. Jeg er lidt betænkelig ved dine 5 stjerne for den først anmeldte VP, men som du også selv skriver udtrykkeligt er det med forbehold for din begrænsede erfaring på området

Jeg vil bestemt ikke påstå jeg har "forstand" på disse vine, men har nok været part i at konsumere 20-25 flasker gennem årene, primært ældre portvin. Det som, med 20 år gamle VP eller ældre, imponerer mig mest er de mange lækre smagsnuancer der udvikles, samtidig med at "kraften" bibeholdes. Selvfølgelig sker det på bekostning af frugten, som er dominerende i unge vine. Nuancer som Tobak, svedsker, læder, appelsinskal, chokolade, mynte mm. er ofte udtalte i de modne vine, synes jeg. Og nogle gange alle sammen på samme tid + flere til!
Jeg vil se frem til flere anmeldelser i den kategori. Jeg er lidt betænkelig ved dine 5 stjerne for den først anmeldte VP, men som du også selv skriver udtrykkeligt er det med forbehold for din begrænsede erfaring på området

Kopke Vintage Port 2005
Hej Preben, tak for dine reflektioner og pæne ord. Det der sker med ældning af Vintage Port er det samme som gør sig gældende for store Bordeaux og Bourgogne vine - og Barolo med for den sags skyld. De færreste vil anbefale at åbne en Vintage Port før 10-20 år efter høståret - hvor der selvfølgelig er mindre frugt men blød og lækker oplevelse med fine smagsnuancer. Her skal man helst drikke hele flasken stort set med det samme. Det du har gjort er egentlig det samme som de der med vilje drikker baroloer unge - lader den stå og drikker over flere dage. Jeg har aldrig prøvet med vintage portvin, men vil lade det komme an på en prøve. Mvh Peter