Julevinen 2011
: tirs 06/12-11 21:08
Det er egentlig underligt, at der fokuseres så meget på hvilken vin, der kommer på bordet juleaften. For de fleste (gætter jeg på) er juleaftens-måltidet vel årets mest vinfjendske. Det er vel noget mere følelsesmæssigt der er på spil: Det skal være et højdepunkt, fest, og så skal vinen også være derefter.
Det er næppe nogen hemmelighed for dette forums brugere, at jeg personligt anbefaler billig Rhône-vin, hvis der absolut skal være vin på bordet juleaften sammen med rødkålen, hvor jeg synes at god julebryg (øl) passer bedre.
Jeg har så personligt valgt at udskifte den eddike-kogte rødkål med rødkåls-råkost, som smager langt bedre end den umiddelbart lyder, og som med sin friskhed og sprødhed giver et kærkommet modspil til det fede og bløde. Så sidste gang jeg var julemiddag-ansvarlig stod den på god Amarone som vinledsager. Det fungerede smukt.
For en del måneder siden kom jeg forbi en aldeles glimrende Villa Cordevigo, Rosso Veronese, Vigneti Villabella, 2005 som bliver den, jeg serverer til min juleand og råkost i år. Den er fra Irma, blev købt på tilbud til 129,00, normalpris 169,00.
Her er jeg iøvrigt Rolf Madsen fra Berlingske taknemmelig for en virkelig god anbefaling.
Hvad med jer??? Hvad står den vinmæssigt på i år denne vin-vanskelige aften? Hvordan griber i det hele an? Hvordan prioriterer I?
/Preben
Det er næppe nogen hemmelighed for dette forums brugere, at jeg personligt anbefaler billig Rhône-vin, hvis der absolut skal være vin på bordet juleaften sammen med rødkålen, hvor jeg synes at god julebryg (øl) passer bedre.
Jeg har så personligt valgt at udskifte den eddike-kogte rødkål med rødkåls-råkost, som smager langt bedre end den umiddelbart lyder, og som med sin friskhed og sprødhed giver et kærkommet modspil til det fede og bløde. Så sidste gang jeg var julemiddag-ansvarlig stod den på god Amarone som vinledsager. Det fungerede smukt.
For en del måneder siden kom jeg forbi en aldeles glimrende Villa Cordevigo, Rosso Veronese, Vigneti Villabella, 2005 som bliver den, jeg serverer til min juleand og råkost i år. Den er fra Irma, blev købt på tilbud til 129,00, normalpris 169,00.
Her er jeg iøvrigt Rolf Madsen fra Berlingske taknemmelig for en virkelig god anbefaling.
Hvad med jer??? Hvad står den vinmæssigt på i år denne vin-vanskelige aften? Hvordan griber i det hele an? Hvordan prioriterer I?
/Preben