alsace crand cru

Alle vinrelaterede emner kan debateres. Du kan oprette debatter, give udtryk for dine synspunkter og svare på andres indlæg.
Besvar
c-holst
Indlæg:3
Tilmeldt:tirs 03/02-09 12:42
Geografisk sted:nyborg
alsace crand cru

Indlæg af c-holst » fre 25/03-11 07:05

Et måske simpelt spørgsmål.
Alsace grand cru vine laves jo ud fra specifike krav. Men er det jeres vurdering at der altid er tale om gode køb når man taler pris/kvalitet.

Tænker her især på supermarkedernes tendens til at udbyde den slags.
Eller er det den samme problematik som med de mange "barolo og amarone" vine der sprøjtes ud til priser fra 59 kr, uden til fulde at leve op til andre krav/forventninger end de rent tekniske for områderne

asger nielsen
Indlæg:47
Tilmeldt:tirs 02/12-08 00:26

Indlæg af asger nielsen » man 28/03-11 14:08

Nej, i lighed med Bourgogne er Grand Cru-systemet ikke den sikre vej til at finde de gode vine. Det er vigtigere at finde en god producent.
Nogle af de store og hæderkronede procucenter som Hugel og Trimbach har da også valgt at ignorere GC-systemet.

Nogle af Grand Cru-markerne er endog meget store, nogle helt op til 80 ha., hvilket gør det problematisk at tale om ét særligt terroir i så store marker.

Mange af de store og knap så gode huse har også en del jord i GC-markerne, og sprøjter derfor tusindvis af flasker ud med GC-betegnelsen.
Og særligt de Alsacevine, man kan finde i henholdsvis Føtex/Netto/Bilka og Brugsen/Kvickly er der ikke meget sjov ved - de bør undgås. En undtagelse fra denne supermarkedsregel er J.B. Adam fra Superbest og Cave de Turckheim fra Irma. De laver begge hæderlige vine uden at være fremragende.

Som sagt er det vigtigste at finde en god producent - og der er stadig rigtig gode køb at gøre. Man kan ofte få GC-vine fra gode producenter til mellem 100 og 200 kr.

Se evt. her om GC-markerne:

http://www.thewinedoctor.com/regionalgu ... crus.shtml

Besvar