Nye regler for prismarkedsføring

Alle vinrelaterede emner kan debateres. Du kan oprette debatter, give udtryk for dine synspunkter og svare på andres indlæg.
Besvar
Brugeravatar
Preben Nielsen
Indlæg:713
Tilmeldt:lør 29/12-07 22:37
Geografisk sted:Nordsjælland
Kontakt:
Nye regler for prismarkedsføring

Indlæg af Preben Nielsen » tors 21/01-10 16:40

Vi har jo ved flere lejligheder her på forumet diskuteret diverse forretningers mere eller mindre uhæderlige markedsføring af tilbud, fx med utroværdigt høje normalpriser, som får de påståede tilbuds-besparelser til at tage sig mere fordelagtige ud, end de egentlig er.

1. marts træder forbrugerombudsmandens Nye regler for prismarkedsføring i kraft. Ånden i dem er sådan set den samme som i de gamle regler, men de nye regler ser ud til at gå meget mere i detaljer og være meget mere præcise.
Forbrugerombudsmanden udtrykker, at hensigten med de nye regler er at "sikre forbrugerne mod vildledning og genoprette tilliden til budskaber om besparelser". Han har stillet en strammere kurs i udsigt, bl.a. med stikprøver, og han opfordrede forleden i TV kunder til at henvende sig, hvis de oplever, at noget ikke er som det bør være.

Med denne tråd vil jeg gerne lave et rum, hvor alle (løbende hen ad vejen) kan bidrage med oplevelser vedr. forhandleres ulovlige markedsføring (usympatisk markedsføring, der befinder sig indenfor lovens rammer, er der jo ikke så meget at gøre ved).

Lad os også her diskutere, hvis vi er i tvivl om, hvorvidt noget er lovligt eller ej.

Et par nyttige links til forbrugerombudsmandens hjemmeside:

Prismarkedsføring (1. marts 2010) - den fulde tekst
(Hvis linket dør på et tidspunkt, kan pdf-fil med den fulde tekst hentes her).

Vi vil på Vinsiderne have fokus på emnet i den kommende tid.

/Preben

Besvar