ITALIENSK HVIDVIN !!!

Alle vinrelaterede emner kan debateres. Du kan oprette debatter, give udtryk for dine synspunkter og svare på andres indlæg.
Besvar
amarone
Indlæg:264
Tilmeldt:fre 01/02-08 14:58
Geografisk sted:Århus
ITALIENSK HVIDVIN !!!

Indlæg af amarone » ons 10/06-09 16:47

Italiensk hvidvin!?!? :flov:

Ja, det slog mig, at det måske kunne være et lidt spændende emne at ta` op.
Hvor kendt/”agtet” er det lige, at Italien er for deres hvide vine?
Det er vist ikke betragtet som deres stærke side.
Selv er det også ret sparsomt, det jeg har gjort det i hvide italiener-vinoer.
Tænkte at det kunne være, at der var nogen herinde, som har smagt noget GOD italiensk hvidvin? (hvis det altså findes :P ).

Ah, selv synes jeg faktisk, at jeg er stødt ind i hæderlig hvid fra Italien et par gange eller 3 :skaal:
Har b. la smagt denne hvide fra Felsina. Hvis man kan leve med, at det er Chardonnay, husker jeg det som en aldeles glimrende vin (tidligere årgang):
http://domainebrandis.dk/webshop/websho ... 3&sprog=da

Også en enkelt hvid fra Planeta - en af Siciliens bedste producenter, hvis I ikke måtte vide det - er det blevet til. Også her var det en god oplevelse. Forhandles hos www.vinoble.dk

Skulle også mene at der måtte være flere gode hvidvine fra i hvert fald Toscana, Piemonte, de helt nordlig alperegioner, samt ikke mindst Friuli-regionen.
Så sig frem, hvis I har nogle/får nogle GODE oplevelser her fra (gerne vine i forskellige prislejer).

Røg også lige ind i et lille udvalg her, hvor et par stykker da godt ku` gi` mig akut mundvand:
http://www.wineimporters.dk/group.asp?group=2

Forleden købte jeg også en Piemonteser: Roero Arneis “Pelerin” fra Portinale (på druen Arneis, Irma).
Hvor mange af jer har lige hørt om den drue før?
Det var en øko-14,5 volts udgave - uden at den mængde alkohol jo selvfølgelig borger for kvalitet. - Men alligevel :bokse: .
(Hvelplund har nu i øvrigt “sagt god for den” :glorie: )

Men ellers: Ordet er frit omkring italiensk hvidvin :drikke:

boor
Indlæg:246
Tilmeldt:man 15/09-08 09:20
Geografisk sted:Østerbro

Re: ITALIENSK HVIDVIN !!!

Indlæg af boor » ons 10/06-09 23:44

amarone skrev: Forleden købte jeg også en Piemonteser: Roero Arneis “Pelerin” fra Portinale (på druen Arneis, Irma).
Hvor mange af jer har lige hørt om den drue før?
Det var en øko-14,5 volts udgave - uden at den mængde alkohol jo selvfølgelig borger for kvalitet. - Men alligevel :bokse: .
(Hvelplund har nu i øvrigt “sagt god for den” :glorie: )
Roero Arneis har jeg smagt et par gange uden helt at forstå druen, det smagte mig i hvert fald ikke....

Hvide vine fra Orvieto har jeg ofte haft held med. Startede på en ferie i Umbrien, så der er muligvis et skvæt nostalgi i det, men jeg kan anbefale Antinoris Orvieto-vine og deres andre umbriske hvide fra Castello della Sala projektet, de er dog i den lidt dyre ende. I Dk er desværre mest de billigere versioner af Orvieto jeg er stødt på, og de er tit udemærkede tørstslukkere, men sjældent de helt store oplevelser

Ellers synes jeg de sardiske hvide på Vermentino-druen er gode og spændende. Dem jeg har smagt har været sprøde, friske og faktisk rimeligt komplekse.... jeg skal en uge til Sardinien i juli hvor jeg har planer om at blive en del klogere på Vermentino :drikke:, men af dem jeg har smagt kan jeg anbefale Canayli, Vermentino di Gallura DOCG Superiore, fra Cantina Gallura. Kan købes hos Vin og musik til 75,- http://www.vinogmusik.dk/index.php?id=74

... men for lige at afspore tråden lidt :) synes jeg faktisk at Spanien er et mere overset hvidvinsland end Italien, ie. de laver generelt meget mere spændende hvidvin hvis du spørger mig.... Rueda og Rías Baixas laver fx hvidvin af høj kvalitet

asger nielsen
Indlæg:47
Tilmeldt:tirs 02/12-08 00:26

Pinot Grigio

Indlæg af asger nielsen » tors 11/06-09 01:18

Jeg har heller ikke gjort de store erfaringer med italiensk hvidvin, jeg søger
som regel andre steder hen, når der skal hvidvin på bordet.

Jeg har dog en konkret anbefaling: Cavit pinot grigio, Trentino, fra Superbest til ca. 55 kr. (tilbudspris) er ganske glimrende.

Frisk og robust vin med en tørhed, der egner sig godt til mad. Jeg drak den forleden til tigerrejer i chili og hvidløg (Price-opskrift) og til denne vinmæssigt vanskelige ret gjorde den virkelig fyldest.

Det er ikke nogen voldsomt nuanceret vin, men som sagt: til en ret der kræver en frisk og kraftig vin uden de store dikkedarer er den uovertruffen.

Birger
Indlæg:20
Tilmeldt:tirs 05/05-09 10:12
Geografisk sted:Ringsted

Indlæg af Birger » tors 11/06-09 07:23

Hej,

Der findes skam meget godt Italiensk hvidvin. Har netop været i Piemonte over to omgange og smagte en del gode hvide og mange Roero Arneis og Langhe Arneis.

En af mine favoritter er Malvira´s Roero Arneis som forhandles af Sanne og Frank fra www.le-papillon.dk

En anden er Elio Grasso Langhe Chardonnay "Educato" som forhandles af Jysk Vin. Derudover også Langhe Chardonnay "Bastia" fra Conterno Fantino.

Min erfaring siger at jeg skal op og "ramme" kr. 75.00-125.00 for at finde en god Italiensk hvidvin.

En helt speciel en er Rosserto fra Giovanni Manzone, en meget speciel drue som ganske få producenter i Piemonte producerer. Vinen forhandles af www.lundens.dk

Mine sidste to tures vinliste, ser da meget godt ud ikke :D

April:

Paolo Monti:

Nebbiolo d'Alba d.o.c. 2006
Barbera d'Alba d.o.c. 2005
Langhe Rosso "Dossi Rossi" d.o.c. 2002 40% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 20% Nebbiolo.
Barolo d.o.c.g. 2004

Conterno Fantino:

Langhe Chardonnay Bastia 07
Dolcetto d’Alba “Bricco Bastia” doc 2008
Barbera d’Alba “Vignota” doc 2007
Langhe Nebbiolo “Ginestrino” doc 2007
Langhe Rosso “Monprà” doc 2006
Barolo Vigna del Gris 2005
Barolo Sorì Ginestra 2005

Paolo Scavino:

Vino da Tavola rosso
Barbera d' Alba Doc 2006 "affinato in carati" Barbera d'Alba Doc 2008
Barolo Docg 2005
Barolo Docg Bricco Ambrogio 2005
Barolo Docg Bric del Fiasc 2005,
Barolo Docg Rocche dell' Annunziata Riserva 2003.

Granfranco Alessandria:

Dolcetto 2008
Barbera 2008
Langhe Nebbiolo 2007
Barbera Vittoria 2006
Barolos 2005
L'Insieme 2006

Dinner at La Salita in Monforte:

Elio Grasso, Educato 2007
Sandrone Dolcetto 2007
Barbera d´Alba “Vittoria” 2005
Langhe Nebbiolo Elio Altare 2007
Barolo “Gramolere” 1996 Giovanni Manzone

Giovanni Manzone, Monforte d´Alb:

Dolcetto Le Ciliegie 07. Then
Barbera La Serra Superiore 2006,
Langhe Nebbiolo 2006,
Barolo Bricat 2004
Barolo Le Gramolere Riserva 2000
and normally we finish with our white wine (Rosserto from Rossese Bianco grapes)

Filippo Gallino, Canale:

Roero Arneis Docg 2008
Langhe Arneis Doc 2008
Langhe Nebbiolo Doc 2007
Barbera d'Alba Doc 2007
Roero DOCG 2005
Roero DOCG 2006
Barbera d'Alba Doc 2006 Superiore
Barbera d'Alba Doc 2001 Superiore
Birbet Dolce

Elio Altare, La Morra:

Dolcetto 2007
Barbera 2007
Langhe larigi (barbera) 2005
Barolo 2004
Barolo 2005

Bruno Rocca, Barbaresco:

Barbaresco Rabajà 2006
Barbaresco 2006
Langhe Nebbiolo Fralù 2007 (that is a new wine)

Azienda Sottimano, Neive:

Dolcetto "Bric del Salto" 2008
Barbera d´Alba "Pairolero" 2007
Barbaresco "Cotta" 2006
Barbaresco "Curra" 2006
Barbaresco "Fausoni" 2006
Barbaresco "Pajore" 2006
Barbaresco 2005, 2004 and 2001

Negro Giuseppe, Neive:

Roero Arneis 2008 DOCG
Barbera d'Alba "Pulin" 2007 DOC
Monsu' Langhe Nebbiolo 2006 DOC
Barbaresco "PianCavallo" 2005 DOCG

Crissante Alessandria, La Morra:

Dolcetto d´Alba 2007
Barbera d´Asti "Ruge" 2006
Vino di Tavola "Rus" 2004 Nebbiolo and Cabernet
Barolo "Roggeri" 2004

Maj:

Frokost på Marchesi di Barolo, Barolo HJ Hansen

veal in tuna sauce – Vegetable flan with fondue – ravioli del plin” (small ravioli with butter and sage sauce) – “Brasato al barolo” (veal cooked in Barolo wine) - selection of cheeses - dessert – coffee – mineral water
Dolcetto d' Alba - Barbera d'alba - Barolo Cannubi 2004 - Barolo Sarmassa 2004 - Moscato

16.00 Vinsmagning hos Simone Scaletta, Monforte d´Alba
Dolcetto d’Alba D.O.C. Viglioni 2007
Dolcetto d’Alba D.O.C. Viglioni 2008 in tank
Barbera d’Alba Sarsera D.O.C. 2007 in tank i will put in bottle untill 30 days
Langhe Nebbiolo D.O.C. Autin ‘d Madama 2006
Lange Nebbiolo D.O.C. Autin ‘d Madama 2007 in tank i will put in bottle untill 30 days
Barolo Chirlet 2005
Barolo Chirlet 2006 in tank i will put in bottle untill 30 days
Barolo Chirlet 2007/ 2008 in barriques for to start to undersood the potentially

18.00 Vinsmagning hos Eugenio Bocchino, La Morra
Langhe Bianco 2006 Riesling
Barbera d´Alba 2007
Nebbiolo d´Alba 2007
Langhe „Suo di Giacomo“ 2005 Nebbiolo og Barbera
Nebbiolo d´Alba “La Perucca” 2006
Barolo “LU” 2005
Barolo “La Serra” 2005

20.30 Middag på Osteria La Salita, Monforte d´Alba
Antipasti:
Raw meat with goat cheese mousse
Veal with tuna sauce
Primi:
Ravioli del Plin with three roasts sauce
Secondi:
Fassone beef saute with roast potatoes
Dessert:
Piedmontese sheeses selection

Elio Grasso, Educato 2007
Sandrone Dolcetto 2007
Barbera d´Alba Alessandria, Vittoria 2005
Langhe Nebbiolo Elio Altare 2007
Barolo Gramolere 1996 Giovanni Manzone

Fredag 15. maj:

09.00 Vinsmagning hos Matteo Correggia, Canale
Arneis 2008
Barbera d'Alba 2007
Barbera 'Marun' 2006
Roero 2006
Nebbiolo d'Alba 'La Val dei Preti' 2006.
Roero 'Roche d'Ampses' 2005.
'Le Marne Grigie' 2005

11.00 Vinsmagning hos Filippo Gallino, Canale
Roero Arneis Docg 2008
Langhe Arneis Doc 2008
Langhe Nebbiolo Doc 2007
Barbera d'Alba Doc 2007
Roero DOCG 2005
Roero DOCG 2006
Barbera d'Alba Doc 2006 Superiore
Barbera d'Alba Doc 2001 Superiore
Barbera d’Alba Elaine and Langhe Nebbiolo Licin. Nye vine
Birbet Dolce

13.00 Frokost på Al Enoteca, Davide Palluda, Canale
Langhe Arneis, Malvira
Dolcetto d´Alba, Mauro Veglio
Barbera d´Alba Superiore 2001, Filippo Gallino
Langhe Nebbiolo, Cascina Carossa
Roero Pasiuna" 2001, Enrico Serafino


15.00 Vinsmagning hos Battaglino, Vezza d´Alba
Roero Arneis 2008
Roero 2005 - 2006
Nebbiolo d'Alba Colla 2005 - 2006
Nebbiolo d'Alba 2006
Barbera d'Alba Munbèl 2006
Ancreus 2006

16.30 Vinsmagning hos Cascina Ca´ Rossa, Canale
Roero Arneis 2008
Barbera d´Alba “Mulassa” 2005
Langhe Nebbiolo 2006
Roero “Monpissano” 2005
Roero „Audinaggio“ 2006

18.00 Vinsmagning hos Piero Busso, Neive
Langhe Bianco 2008
Barbera
Majano 2006
Barbaresco Borgese 2005
Barbaresco San Stefanetto 2005.

20.30 Barbaresco a Tavola på Casa Nicolini, Barbaresco
3 antipasti, 2 primi and 2 secondo , dolci , caffè.

Barbaresco 2006 fra følgende producenter:
Pelissero, Negro Angelo, Ceretto, Cantina Pino, Castello di Verduno, Cascina Saria, Fratelli Mainerdo, La Ganghija, Michele Chiarlo, Giordano, Cascina Bruciata, Socre, Cascina Rose, Fratelli Manera, Punset, Fratelli Barale, Toso, Sarotto, LeQuio, Terrenostre, Taliano og Pelissero Pasquale.

Lørdag 16. maj:

09.00 Vinsmagning hos Podere Rocche dei Manzoni, Monforte d´Alba

Barbera d´Alba “La Cresta” 2005
Bricco Manzoni Langhe Rosso 2000
Barolo “Rocche” 2005
Barolo “Big d´Big” 2004

11.00 Vinsmagning hos Elio Grasso, Monforte d´Alba
Dolcetto d'Alba 2008
Langhe Nebbiolo 2008
Barbera d'Alba 2006 Vigna Martina
Barolo 2005 Gavarini Chiniera
Barolo 2005 Ginestra Casa Mate'.

13.00 Frokost på Osteria da Gemma i Roddino.
Salame
Carne cruda
Insalata Russa
Vitello Tonnato
Tagliatelle
Raviole
2 secondi di giornata
Bunet
Meringata
Strudel
Dolce all´ Ananas
Cafee
½ Dolcetto della casa
Acqua

15.30 Vinsmagning hos Gianfranco Alessandria, Monforte d´Alba
Dolcetto 2008
Barbera 2008
Langhe Nebbiolo 2007
Barbera Vittoria 2006
Barolo 2005
Barolo “San Giovanni” 2005
L'Insieme 2006

17.00 Vinsmagning hos Cascina Bongiovanni, Castiglione Falletto
Langhe Arneis doc 2008
Dolcetto d'Alba doc 2007
Dolcetto di Diano doc 2007
Barbera d'Alba doc 2006
Red Langhe Faletto doc 2006
Barolo docg 2005
Barolo Pernanno docg 2005

18.30 Vinsmagning hos Fantino Alessandro e Giannatale, Monforte d´Alba

Har ikke modtaget vinlisten

20.30 Middag på Da Felicin, Monforte d´Alba
the first wine with the appetizers will be offer by me for your kindness, 3 appetizers ( 1° fish and vegetables warm salad ( i do not know wich because it depends from the offer ), then marinated veal with erbs , then a warm appetizer ( i am following the market , i am not sure wich , maybe parmesan zabajone with asparagus, pasta with vegetables and black truffles , then lamb and veal schenk with Barolo , dolce della casa

Langhe Chardonnay - Cavallotto 2007
Dolcetto - D. Clerico 2007
Barbera d´Alba Vigna Martina Grasso Elio 2006
Nebbiolo Abbona Anna Maria 2006
Barolo Altare ( Vigneto Arborina) 1993

Søndag 17. maj:

09.00 Vinsmagning hos Negro Giuseppe, Neive
Roero Arneis 2008 DOCG
Barbera d'Alba "Pulin" 2007 DOC
Monsu' Langhe Nebbiolo 2006 DOC
Barbaresco “Gallino” 2005
Barbaresco "PianCavallo" 2005 DOCG

11.00 Vinsmagning Crissante Alessandria, La Morra
Dolcetto d´Alba 2007
Ruge 2004
Ruge 2006
Rus 2004
Barolo Capalot 2004
Barolo Capalot 2005
Barolo Roggeri 2005

12.30 Castello di Verduno, Verduno
Bianco Bellis Perennis 2008
Verduno Basadone 2007
Barbera d´Alba 2007
Barbaresco 2005
Barolo “Massara” 2003

14.00 Vinsmagning og frokost hos Azienda Piancanelli, Loazzolo
Langhe Chardonnay 2007
Barbera d´Asti Somnium 2006
Rosso da Tavola "Millennium" 2006
Moscato d´Asti 2008
Brachetto 2008
Loazzolo "Bricchi Mej" 2000

Ciao
Birger

Kaaberbøl
Indlæg:6
Tilmeldt:ons 10/09-08 22:19
Geografisk sted:Højbjerg

Hvidvin - Italien

Indlæg af Kaaberbøl » fre 12/06-09 00:01

2005 Nifo Sarrapochiello - på Falanghina-druen fra Sannio Alenta fra marken "Jazzo" i Campania fra Carlo Merolli synes er en rigtig god italiensk vin. Den kan både trække laks, kammuslinger og lidt kraftigt smagende grøntsager - og så er den rund uden at være kedelig. Ellers har jeg selv mest lyst til at smage noget af al den riesling de laver og i disse år får megen anerkendelse for - det har jeg ikke nået endnu.

amarone
Indlæg:264
Tilmeldt:fre 01/02-08 14:58
Geografisk sted:Århus

Indlæg af amarone » tirs 16/06-09 09:26

Ja, men der er jo meget god hvidvins-input her.
SKØNT :skaal:

Men selv har jeg dog i første omgang simpelthen set mig lun på producenten Anselmi og må prøve nogle flasker fra denne mand.
Vinen jeg har kig på har 3 glas fra Gambero Rosso og også 3 glas fra Vinhulen:
http://www.vinhulen.dk/vintest/vis_anme ... sp?id=4303
MEN, man er nød til at købe 6 flasker. Jeg ville godt nøjes med en 3-4 stykker.
Er der en fra Århus-egnen, som har lyst til at “aftage” 2-3 flasker?
(Da jeg nok ikke vil stå for at lave nogen større “indkøbscentral”, vil det være bedst, at det kun er en enkelt som “går med” (først til mølle må være rimeligt).
Vi splejser til fragten.
Har tænkt mig at købe vinen her:
http://hjem.dk/personligt-familie/vin/h ... croce.aspx
(Selv om det ser ud som om at det er årgang 2004, har jeg forhørt mig og har udtrykkeligt fået at vide: Det ER årgang 2006, de lagerfører for tiden.

Besvar