Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank

Simoncini

anmeldelse af vinhåndteringen
Italiensk vinrestaurant
Odense
4 stjerner
Simoncini, udenfor og indenfor

Simoncini kalder sig vinrestaurant, hvilket gav mening da vi besøgte Århus-flialen (der ikke eksisterer mere) for lidt over to år siden. (Du kan læse om dette besøg her.) Her solgte man i restauranten meget attraktivt samtlige vine til en pris, der var 60 kr. dyrere end den tilhørende forretnings detailpriser (læs vores tilføjelse nedenfor *). Det kunne virke motiverede på sådan nogen som os til at gå ud og spise og samtidig få sig en flaske rigtig god vin. Herved adskilte Simoncini sig markant og positivt fra den typisk danske stil, hvor restauranterne ganger op, så prisen typisk er 2,5 - 4 gange højere end en detail. Men nu er Simoncini altså hvad vinprispolitik angår gået over til dansk stil.

Fra en frokost for nogle år siden i Århus havde vi et overordentlig positivt indtryk af maden, men denne gang under vores aftenbesøg i Odense var vi mindre heldige. Men nu er det jo vinaspektet det skal handle om her:

(* Vi har fra restaurantens ejer, Adriano Simoncini, modtaget en reaktion på vores kommentar vedr. vinrestaurant-aspektet. Han anfører at vinrestaurant-konceptet ikke udelukkende handler om den nu aflyste +60 kr. prispolitik, men at man kører med en 3 glas vinmenu (med genopfyldningsmulighed) til 225 kr., som ikke er steget så meget i pris i forhold til tidligere. Desuden er det muligt blandt mange vine at vælge et glas vin til 1/4 af flaskens pris.)

Plus:

  • Vinkortet (oktober 2010) er omfattende og kvalitetsniveauet forekommer at være højt. Mange vine fås glasvis.
  • Vi blev betjent af ejeren, som svarede præcist og uden tøven på vores spørgsmål, og han forekom klart at vide, hvad han snakkede om.

Minus:

  • Vinenes priser er tydeligvis udregnet efter kalkuler der ikke adskiller sig fra de fleste andre danske restauranters. Det tæller på minus-siden, at restauranten er overgået fra den oprindeligt meget attraktive stil, hvor man lagde 60 kr. til alle detailpriser for vine konsumeret i restauranten, til denne almindeligt dårlige danske stil. Især når man kalder sig vinrestaurant.

Neutralt:

  • Rødvinens temperatur var nok som den behager de fleste: For varm til Preben, ok til Helle.
  • Vi var i tvivl om, hvorvidt en vin som ikke forekom os at performe som vi normalt kender den, var fejlbehæftet. Tjeneren smagte på den og mente at den var som den skulle være. Det havde talt på plussiden at have fået et andet eksemplar, så vi havde været sikre på at vinen var i orden. Men da vi ikke kan afvise, at tjeneren havde ret, vælger vi at lade det figurere neutralt.

Oktober 2010

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.