Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank

Le Sommelier

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Fransk restaurant og vinbar
København
Le Sommelier

At kalde en restaurant og vinbar for Le Sommelier - fransk for vintjeneren - forpligter. Man bør som gæst kunne læne sig tilbage og tage imod gode råd og overlade ansvar til sommelieren; man bør kunne slippe kontrollen i tillid til at det tjenende personel er deres opgave voksen, at de ved hvad de har med at gøre, at de kan det man skal kunne for at levere en god oplevelse. Det var en stor fornøjelse at opleve, at det netop var sådan på Le Sommelier.

Vi smagte følgende vine: Crémant de Bourgogne, Perle de Vigne, Loius Bouillot; Mâcon-Verzé, Leflaive, 2011; L'Abeille de Fieuzal, Bordeaux (hvid) 2010; Toscana, Antonio Camillo, 2011; Morgon, Marcel Lapierre, 2012; La Chartreuse de Coutet, Sauternes 2007.
Af de fire hvid- og rødvine var de tre ifølge tjeneren fremstillet helt uden svovl. Hvis det er sandt - og vores umiddelbare reaktion er at det er lidt svært at tro - så er der for alvor lys forude for naturvinene, for vinene smagte fremragende og havde ikke skyggen af de fejl og "mærkværdigheder", som man kan risikere at støde på i naturvine. Tjeneren fortalte dog, at vinene skulle drikkes unge, da de grundet den manglende konserverende effekt fra svovlet simpelthen ville rådne i løbet af nogle år. Meget interessant og nyt for os.

Plus:

  • Monumentalt kæmpevinkort med hovedvægt på franske klassikere, men også overordentlig flot udvalg blandt andre europæere samt oversøiske vine.
  • Mulighed for at købe vin pr. glas. Vi ved ikke hvor stort udvalget var, men i vores sammenhæng var det stort nok.
  • Super vejledning af vintjeneren, der også kunne fortælle om, hvordan vinene var produceret.
  • Vintjeneren smagte på alle vine før servering, så vi var fri for at skulle tjekke for fejl.
  • Vi fik lov at smage vinene, før vi besluttede os.
  • De smagte vine var alle virkelig gode og passede smukt til vores mad.
  • Serveringstempererne var som de skulle være. En enkelt vin ønskede vi dog afkølet en smule mere, hvilket man klarede med fuldstændig selvfølgelighed på et par minutter i en spand med isvand.
  • Pæne opskænkninger, og der blev senere fyldt lidt på, så et glas mængdemæssigt passede til en ret.
  • Differentierede glastyper til samtlige vine.
  • Tilpas blanding af formel korrekthed og afslappet stil.
  • Et pristjek på to vine i mellemprislejet siger faktor 2,25 i forhold til detailpris, hvilket efter danske forhold er ganske fint. Vi købte vin pr. glas, hvilket altid er dyrere end pr. flaske, men vi fandt de 104 kr., som vi betalte i gennemsnit pr. glas for to hvide, to røde og en dessertvin, helt ok, især kvaliteten taget i betragtning. En Crémant til meget rimelige 50 kr. glasset er ikke medtaget i nævnte gennemsnitsberegning.

Minus:

  • Intet!
Mad: 4 stjerner
Betjening:5 stjerner
Le Sommelier mad og vin

Lækker of veltilberedt mad i god fransk brasseri-stil. En salat du chêvre chaud kunne godt have brugt lidt mere et eller andet, f.eks. en salatdressing med lidt mere smag (var der andet end en lille smule olie?), og en hovedret var lidt oversaltet.

Juli 2013

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.