Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 

Il Senso

anmeldelse af vinhåndteringen
Vinbar og café
København
4 stjerner
Il Senso logo

Vi kom forbi en dag, hvor vi var frokostsultne, og så var det jo oplagt for sådan nogen som os at stille vores sult og tørst på Il Senso.

Il Senso er en vinbar og café og ikke en restaurant, men fredag og lørdag kan man spise frokost der, og det var det vi gjorde.
Nærværende anmeldelse er således en anmeldelse af vinaspektet ved denne lejlighed og ikke en generel bedømmelse af stedet som vinbar og selvfølgelig heller ikke som restaurant.

Plus:

 • Der er et relativt omfattende udvalg af vine, som kan købes pr. glas. Udvalget af vine, der kun sælges pr. flaske, er også flot.
 • Kvaliteten af vinene forekom at være i top. Det smagte glas Barbera d'Asti, "La Baudria", Balbi Soprani, 2004) var overordentlig glimrende.
 • (Rød)vinen blev serveret fra vinkøleskab, som stod på 17°. Perfekt.
 • Priserne ved salg af hele flasker er efter danske forhold godt. På de tre stikprøver vi tog var faktoren mellem 1,8 og 2,6 med et gennemsnit på 2,3 i forhold til detailpris.
  Den relative pris ved køb af enkelte glas er en hel del højere, var vel et sted mellem faktor 3,5 og 4 for det glas vi købte. Men det er vel OK, idet man givetvis må regne med noget spild ved denne måde at sælge på (vin der står for længe åben og derfor må kasseres).

Minus:

 • Tjenerens vejledning i forbindelse med vinvalg forekom noget tilfældig, og der blev vist skudt lidt med spredehagl der.
  Den ene af os bestilte en pastaret, ravioli fyldt med bl.a. ost og en tomatsovs, og det skulle ledsages af et glas vin.
  Da det jo var frokost og midt på dagen, og retten var uden kød, sigtede vi på noget relativt let og frugtigt, og vi vurderede umiddelbart, at en given Barbera var det tætteste vi kunne komme på, idet decideret lette vintyper overhovedet ikke var repræsenteret.
  Vi efterspurgte alternative anbefalinger, og her blev nævnt meget forskellige typer. En Primitivo blev fremhævet, fordi den ifølge tjeneren havde meget frugt grundet den megen sol - en lidt underlig konklusion. Denne vin står i vinkortet beskrevet med bl.a. følgende ord "korporlig kraftkarl på 15%". Det var skudt en hel del ved siden af i forlængelse af at det vi havde efterlyst, så vi blev ved Barbera'en.

Alt i alt var det rigtig dejligt at opleve, at det var muligt at finde et sted i København med fokus på italienske kvalitetsvine og til ganske fornuftige priser, et sted hvor både vin og mad var glimrende.

De fleste vine leveres af Distinto Vinimport og kan dermed bl.a. købes hos Rahbek Vin (ophørt 2013).

Juli 2008

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.