Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank

Æblehaven

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Dansk, fransk med diskret asiatisk tvist
Snogebæk, Bornholm
Vinaspektet:4 stjerner
Henrik serverer vin

Henrik i sit es som venlig tjener og forsyner af gode vinoplevelser

Restaurant Æblehaven ejes og drives af ægteparret Sopha, der laver maden fra bunden, og som er kokkeuddannet i Thailand og Danmark, og Henrik, der er sommelier og tjener.

Første gang vi besøgte restauranten i 2013, kunne man udover retter i dansk/fransk madstil få thaimad. Det kan man ikke mere. Mange oplevede det som for stærkt, og det var vanskeligt at håndtere.

Vinaspektet

Plus:

  • Stort vinkort.
  • Gennemtænkte vinforslag til de enkelte retter, og de foreslåede vine passede til retterne.
  • Vine af god kvalitet. Stikprøver peger i retning af, at en stor del kommer fra Sigurd Müller Vinhandel.

Neutralt:

  • Vinpriserne er efter danske forhold moderate. Seks stikprøver viser en faktor på flaskepriserne i forhold til detailpriser på mellem 2,0 og 3,4 med et gennemsnit på 2,5 og med en tendens til en lavere faktor for dyrere vine.

Minus:

  • Et glas hvid Bourgogne blev serveret for varmt. Sommelieren oplyste, at 12° var den anbefalede serveringstemperatur, og at køleskabet stod på denne temperatur. Men serveret i et ca. 23° varmt glas og lokale stiger vinens temperatur nærmest omgående til ca. 15° og til ca. 20° inden retten er spist, så vinen opleves aldrig ved den rette temperatur. På plussiden skal nævnes, at sommelieren kunne følge vores indvending og derfor lod en kaffe og en grappa være på husets regning.
    Et glas rødvin blev serveret marginalt for varmt, nok grundet samme problematik som ovenfor beskrevet.
Mad: 5 stjerner
Betjening:5 stjerner
Lakse ceviche

Ekstraordinært lækker mad. Tre ud af vores fire retter var til klare fem stjerner: En lakse-ceviche (rå laks marineret i citron- og limesaft- billedet) med æble og koriander var lige i øjet med voldsom velsmag. Helle vurderer også sin kulmule med sauterede grønsager, skaldyrssauce og kartofler samt en panna cotta med jordbær og jordbæris helt i top. Den sidste ret (lam) var firestjernet.
Grønsagerne var sprøde og meget lækre, hvilket bl.a. skyldtes et diskret pift af inspiration fra thai-køkkenet.

Betjeningen var venlig, professionel og præcis, og får man Henrik som tjener, opleves den derudover som personlig, entusiastisk og vedkommende.

Juli 2016

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.