Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank

Eksempel på nyhedsbrev: 18. oktober 2009: Virkelig gode italienere, vins holdbarhed m.m.

Anbefalede vine
I de sidste par nyhedsbreve har det været lidt sparsomt med anbefalinger, men denne gang kan vi berette om virkelig gode ting blandt nogle af de italienske hovedtyper: Brunello, Barolo, Amarone og Nero d'Avola.
Tre af de fire anbefalede vine har Helle og jeg har været fælles om at anmelde. Vi har ikke været helt enige, men i alle tre tilfælde er der fem stjerner fra den ene af os. Anbefalingen af Amaronen er med forbehold for prisen, som er et stykke ude i hampen.
- Brunello di Montalcino, Campogiovanni, 2004, 239 kr. i Føtex (ind imellem på tilbud til 119-149 kr.) Læs anmeldelse her
- Nero d'Avola, Cantine Colosi, 2008, 99 kr. (89 kr. v. 6 fl.) hos Vine.dk. Læs anmeldelse her
- Barolo, Pressenda, Marziano Abbona, 2004, 299 kr. hos Kjær & Sommerfeldt. Læs anmeldelse her
- Amarone Classico, Bertani, 1999, billigste pris 565 kr. hos Løgismose. Læs anmeldelse her

Italiensk vin, Politikens bog
Sidste år udkom 2. udgave af Politikens omfattende bog om italiensk vin. Vi anbefalede varmt 1. udgave, og det samme gør vi med 2. udgave. Vi har - noget forsinket - opdateret vores anmeldelse af bogen.
Hvis man allerede er begyndt at tænke i julegaver, så er her et godt bud på en gave til en vinentusiast, der ikke allerede har bogen.

Hvor længe kan vin holde sig efter åbning?
En professor i fødevarekemi skrev i bladet Samvirke, at rødvin efter åbning holder sig bedre i køleskab end hvidvin, og at jo højere alkoholprocent jo bedre holdbarhed. Vores erfaringer er noget anderledes, og det har inspireret os til vores nuværende forside, hvor vi udover at prøve at drage nogle generelle konklusioner også tilstræber at få nuancerne med. Helt uvidenskabelig selvfølgelig.
Når forsiden skiftes næste gang, lægges indholdet af den aktuelle forside under menupunktet Artikler o.lign.

Ny anmeldelse af Netto
Når virkeligheden forandrer sig, opdaterer vi vores sider i den udstrækning vi er opmærksomme på forandringerne. Netto sætter vist rekord i denne sammenhæng, idet vi netop har måttet opdatere vores anmeldelse af Netto som vinforretning for tredje gang.
Anmeldelse nr. 1 var entydigt positiv, nr. 2 var lunken, og nu hvor vi netop har erfaret, at den ellers så fornøjelige uge 42 vinfestival er afgået ved døden, har vi skrevet anmeldelse nr. 3, hvor vi - set ud fra en vinentusiasts synspunkt - nærmer os bunden. Læs vores nye anmeldelse af Netto som vinforretning.

Istanbul
Jeg (Preben) var for nogle uger siden et smut i Istanbul, hvilket var mit første besøg i Tyrkiet.
Jeg kan ikke påstå, at vin var først på dagsordnen. Jeg fandt jeg ingen tegn på, at der i Tyrkiet vinmæssigt sker noget, der for alvor er interessant, hvilket jo bl.a. kan hænge sammen med at Tyrkiet er et muslimsk land.
Suveræne smagsoplevelser udspillede sig i den asiatiske del af byen - på en restaurant hvor der ikke udskænkes alkoholholdige drikke.
Jeg har skrevet en lille beretning om mad-vin-oplevelserne.

Venlige hilsner
Helle og Preben
vinsiderne.dk

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.